The Dutch and their Delta

Jacobs nieuwe bestseller, nu in de derde geactualiseerde druk. Een boek dat uiteenzet en met vaak prachtige foto's toont hoe Nederlands opmerkelijke geografie in elkaar steekt.

Door zijn vele contacten met buitenlanders leerde Jacob hoezeer mensen uit andere landen gefascineerd zijn door de ligging van Nederland, half onder de zeespiegel. En een hele provincie is aan de zee ontworsteld, hoe is het mogelijk?! Je zou denken dat Nederlanders wakker liggen van de risico's van zeespiegelstijging - waardoor doen we dat niet echt?

Niet alleen dijken, polders, molens en klompen zijn bekende Nederlandse symbolen voor onze strijd tegen het water, ook moderne technieken, zware sluizen, stoere dammen en stormbestendige zeeweringen. Wat buitenlanders niet goed begrijpen (en veel Nederlanders evenmin) is hoe het allemaal werkt, hoe een land onder zulke omstandigheden zelfs maar kan bestaan.

Om dergelijke vragen te beantwoorden, vertelt Jacob in The Dutch and their Delta in woord en beeld hoe al deze zaken in elkaar zitten. Met vermijding van zowel te veel technische details als al te grote generalisaties, beschrijft het boek de ontwikkelingen uit het boeiende verleden en het nuchtere heden van ons land, maar ook de toekomstige uitdagingen.

The Dutch and their Delta is in 2016 verschenen in een derde herziene druk met een aantal nieuwe foto's. Het boek wordt vaak gekocht door toeristen en expats, en is ook een fascinerend cadeau voor buitenlandse zakenpartners, collega's, vrienden of schoonfamilie. En kijk er zelf ook eens in...

Er is sinds mei 2017 een Japanse vertaling, uitgekomen bij Chuo University Press

Bestellen
Meer over The Dutch and their Delta en mogelijkheid tot bestellen via: Holland Books.

Zie ook dit filmpje op YouTube:

 

 

Jacob Vossestein © 2019 | Colofon & Disclaimer